5/18/2020    1702
16 Mayıs 2020'de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın videokonferansla katıldığı törenle 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çelik kulelerindeki son blok yerine yerleştirildi.  
 
Yüksekliği 318 metreyi bulan kuleler için düzenlenen törene Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu ve Yapı Merkezi Genel Müdürü S. Özge Arıoğlu da katıldı. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü inşaat sahasındaki tören alanından canlı bağlantı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a proje hakkında bilgi verdi. 
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Boğazı'na köprü inşaatının asırların hayali olduğunu belirterek, "Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu." dedi.
 
1915 Çanakkale ÇOK A.Ş. Yönetim Kurulu adına söz alan Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, projenin sadece Türkiye'de değil uluslararası alanda da takdir topladığına ve henüz tamamlanmadan pek çok ödül kazandığını belirtti.  Projenin faydalarını özetleyen Başar Arıoğlu; "1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Avrupa ile Türkiye'nin batı ve güney bölgeleri arasında doğrudan bağlantı olacak ve bu bölgelerde gelişmeyi hızlandıracak. 'Bir Kuşak Bir Yol Projesi' kapsamında, Türkiye'nin öncülük ettiği 'Orta Koridor' girişiminin bir parçası olarak, Pekin'den Londra'ya kesintisiz bir ticaret yolu oluşturma hedefine doğrudan katkı sunacak. Trakya ve Batı Anadolu'daki sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri ivme kazanacak. Projenin sunacağı daha hızlı ve daha düşük maliyetli yük taşımacılığı avantajı bu bölgelerin sadece ekonomik faaliyetlerini değil, sosyal bağlarını da güçlendirecek. Böylece Çanakkale, şanlı tarihine ve 21. yüzyıla yaraşır dev bir esere kavuşacak." dedi.